PODPROGRAM 2018 – efekty
1.Chrześcijańska Służba Charytatywna Oddział Mazowiecki Filia w Radomiu z terenu województwa mazowieckiego przy współpracy Bankiem Żywności w Radomiu realizowała Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie sierpień 2018–czerwiec 2019.
2.Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
- warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
- skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
- mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
- mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
- cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
- tłuszcze (olej rzepakowy),
- dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
2. Pomoc żywnościowa trafiła do
171osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa mazowieckiego.
3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
8,02148 ton żywności;
840 paczek żywnościowych;
0 posiłków;
4. W ramach Podprogramu 2018 dla ......0..... osób korzystających z pomocy
Żywnościowej przeprowadzono ...0.... warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:
• Ekonomiczne – 0 spotkań dla uczestników
• Żywieniowe – dietetyczne 0 spotkań dla 0 uczestników
• Kulinarne – 0 spotkań dla 0 uczestników